“Gij zijt een slechte huisvrouw!”

| 7 oktober 2011 | Comments (3)

Wat moet ik daar nu weer onder verstaan? Ik doe mijn werk buitenshuis, ik voed mijn kinderen op, zorg dat er (weliswaar niet altijd origineel, lekker of op tijd) eten op tafel komt én maak dat mijn echtgenoot en kinderen kleren kunnen dragen die er gewassen en gestreken uitzien… Dus volgens mij doe ik wat ik moet doen!

Alhoewel het ook anders kan, daarvan ben ik overtuigd! Huishoudelijke taken blijven zo lang mogelijk liggen tot bijvoorbeeld de hele kleerkast leeggeroofd is en ik dus niet anders kan… ik kook niet met liefde en dat voelt de maag blijkbaar en heb een bloedhekel aan een kraaknet super hygiënisch huis. Ik doe wat er van mij wordt verwacht als vrouw maar zonder meer! Als ik mijn rug draai ziet geen haan dat ik er überhaupt ben binnen geweest. 2 kleine dames en een (één kinds rot verwend door de mama) man bezorgen mij bergen werk die ik liever van het dal bekijk dan te beklimmen!

Neen volgens mij kan een vrouw zoals ik die AL 38 uur buitenshuis werk haar tijd nuttiger besteden; door  al spelend met de kinderen bedtijd af te wachten, daarna nog een beetje aan dat “zwangerschapslijf” te werken en de rustdagen die de Start to run coach mij gunt worden opgesoupeerd aan haken, naaien, bloggen, of gewoon lekker lui in mijn zetel voor de beste uitvinding aller tijden of (en das wel al héél lang geleden) een goed boek!

Zelf vind ik dat mijn leven gevuld genoeg is en dat alles draait zoals tja zoals ik vind dat het moet! Maar er zijn zo van die dagen, dat manlief met het verkeerde been uit het bed viel, en dan wil hij per se die t-shirt die (nog maar net volgens mij, volgens hem al meer dan 3weken) nog in de mand der vuile wasjes steekt… Heb ik een geluk dat mijn dochters bijna 3 en net 1 zijn en nog geen puberende monstertjes…

Ik weet het ik doe liever wat ik graag doe dan het huishouden, maar daar heeft manlief dé oplossing voor gevonden (eureka!) gewoon mijn hobby maken van het huishouden!! Hoe dat ik daar nog nooit eerder ben opgekomen????? Jammer/Gelukkig komt daar meer bij kijken dan woorden alleen!!

Op het werk ligt een onderzettertje met een dame met een gevulde wasmand (ooit gratis bij waspoeder gekregen) ik vond het toen héél mooi beeld, lekker retro én een echte huisvrouw! Want ooit had ik mij voorgenomen om de perfecte huisvrouw te worden en niet zoals mijn moeder te worden die liever naaide en breide dan mijn toen puber kleren te wassen en strijken!

Mijn moeder, nu ik er zelf een ben, verdient ze al mijn respect!!

Tags: ,

Category: Blogs

About Vietje: mama van 2mini dames, blogt, twittert, loopt, naait, haakt en als er nog wat tijd over is beetje huishoudelijk werk... View author profile.

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fladders zegt:

    Hulde voor de ‘ren je rot tijd te kort’ moeders!!

  2. Wendy zegt:

    Je neemt me de woorden uit mijn mond… eh, blog. Mooi en vooral herkenbaar geschreven!
    Respect aan alle moeders!

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.