Help mijn schoonmoeder komt

| 27 oktober 2011 | Comments (1)

Laat ik vooral beginnen met het feit dat ik een geweldige schoonmoeder heb. Ik heb het gelukkig enorm met haar getroffen. Ze is lief, betrokken, een fijne oma, etc. Echter, ik schiet altijd wel enorm in de stress als ze komt.

In een druk gezin schiet het huishouden er waarschijnlijk als eerste bij in. Als het ook maar enigszins kan dan gaan we knutselen (en dus nog meer troep maken), naar buiten of we hangen op de bank (ook qualitytime). Bij voorkeur doe ik het huishouden dus niet als de kinderen thuis zijn. Bovendien is dat ook vrij zinloos want de kinderen lopen in polonaise met  moddervoeten achter de stofzuiger of dweil aan. De schone tafel wordt bij voorkeur meteen weer ingenomen door de lego en ander speelgoed want opeens is de vierkante meter tafel vergroot tot het ultieme speelparadijs. Op hoogte zodat die grijpgrage babyhandjes je bouwwerk niet meteen weer stuk maken. Zinloos huishouden dus….

TOT mijn schoonmoeder belt. Sinds we kinderen hebben komt zij af en toe de grote boel doen. Dweilen, de badkamer soppen, doekje door het toilet, ramen zemen. Dat soort dingen. Helemaal prima uiteraard. Het probleem alleen is dus dat ik, voordat mijn schoonmoeder komt, dus moet gaan opruimen. En poetsen. Gelukkig belt ze meestal een dag van te voren en doen we het die avond maar weer eens met wat minder slaap. En laten we wel wezen. Slapen is lekker maar in een gezin met 3 kinderen (waaronder een baby) een zeer overdreven luxe.

Gelukkig kan ik de dag erna extra genieten van het thuiskomen. Het huis is schoon, ruikt lekker en die avond kan je zeker weten met een goed gevoel op de bank ploffen zonder dat de stofwolken en kruimels te tegemoet springen.

Tags: , , ,

Category: Blogs

About Elja: Moeder, lief van liefste, zus, dochter, maar bovenal vrouw. 36 jaar, wonende in de randstad, 3 kinderen, chronisch slaaptekort daardoor. Start eigen bedrijf, mist collega's om een bakkie mee te doen. View author profile.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. San zegt:

    Hahahahah! Geweldig! Zoooo herkenbaar! Ik ruim ook altijd eerst op voordat mijn schoonmoeder komt. En ik schiet ook altijd in de stress, nooit is het netjes genoeg. Maar ik heb me er na 10 jaar bij neergelegd.. Ik luister gewoon niet meer naar commentaar, want het zal toch nooit goed zijn.

    Verder is ze harstikke tof hoor en heb ik een hele goede band met haar, zou haar voor geen goud willen missen.. Maar de perfecte huishoudprinses zal ik nooit worden. Daar moet ook zij zich na 10 jaar maar bij neerleggen 🙂

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.