De Autoverzekeringen In Amerika Zijn Een Stuk Duurder Geworden Het Afgelopen Jaar

Spread the love

Autoverzekeringen zijn de laatste jaren over het algemeen gestegen en die trend zal naar verwachting in 2019 voortduren. In 2018 namen de prijzen voor autoverzekeringen in verschillende mate toe, afhankelijk van de maand. Het is daarom slim om een verzekering vergelijken serieus te nemen. De consumentenprijsgegevens van het Bureau of Labor Statistics stelden in februari 2019 een jaar-op-jaar stijging vast van 9,7 procent, maar in november was dit slechts een toename van de inflatie met 5,5 procent. Het is dus realistisch dat de autoverzekeringen nog duurder gaan worden.

Waarom Is Een Autoverzekering Zo Duur Geworden In Amerika?

Stijgsnelheden zijn te wijten aan een verscheidenheid aan factoren. Naast het feit dat verzekeraars verlies van orkanen, overstromingen en bosbranden moeten terugverdienen, zijn mensen meer aan het rijden, wat zorgt voor meer ongelukken, en dat betekent hogere kosten voor verzekeringsmaatschappijen, die vervolgens aan u worden doorgegeven in de vorm of renteverhogingen. Ook nemen de kosten van reparatie en medische zorg toe, wat ongelukken over het algemeen duurder maakt. Stel je de volgende situatie voor:

Meer gereisde kilometers, meer kans op een ongeval: volgens het Fatality Analysis Report System van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), steeg het aantal afgelegde kilometers in 2017 met 1,2 procent.

Er Zijn Behoorlijk Veel Claims Ingediend Bij Autoverzekeraars

De NHTSA merkt op dat gevaarlijke acties van automobilisten, zoals afgeleid autorijden, veel Amerikanen in gevaar brengen. Volgens Nielsen heeft 22,2 procent van de huishoudens in 2017 ten minste één autoverzekeringsclaim ingediend en voorspelt dat het percentage in 2022 verder zal stijgen tot 22,5 procent. Door meer ongevalsvorderingen stijgen de kosten voor verzekeraars, die vervolgens een deel van die kosten doorberekenen terug naar u in de vorm van algehele hogere premies.

Stijgende reparatiekosten: hightech-koplampen en veiligheidsvoorzieningen, zoals waarschuwingssystemen voor het stoppen van de rijstrook en parkeersensoren, zijn nu standaard tarief voor de meeste nieuwe modelvoertuigen.

Ze kunnen levens redden en verwondingen voorkomen, maar deze moderne apparaten zijn duurder om te repareren als er ongelukken gebeuren. AAA vond dat de reparatiekosten voor een kleine botsing aan de voorzijde of aan de achterkant van een auto met geavanceerde bestuurderassistentiesystemen (ADAS) zo hoog kunnen zijn als $ 5.300, wat bijna twee en een half keer zo hoog is als voor reparaties aan een voertuig zonder ADAS.