De voordelen van private lease

Spread the love

Je ziet het steeds meer om jou heen: vrienden en familie die een auto leasen en er zo altijd helemaal bij de tijds erbij rijden. Zo een nieuwe auto zit boordevol met de laatste snufjes en rijdt ook nog comfortabel. Wie erover nagedacht had om er gewoon eentje aan te schaffen, zal na het werkelijk kostenplaatje bekeken te hebben, vaak tot de conclusie komen dat zelfs een instapmodel financieel niet haalbaar is. Gelukkig is er dan de leaseoptie, die velen toch nog de mogelijkheid biedt om zelf eens plaats te nemen achter het stuur van een nieuwe auto. Daardoor is het slim om eens te beginnen met private lease vergelijken om geld te besparen.

Aan een auto komen kan niet eenvoudiger

Wie het al ooit eens geprobeerd heeft, weet het als geen ander: alle procedures die aan een aankoop vooraf gaan en waarbij je dan nog geen zekerheid hebt dat de aanvraag wel succes zal hebben. Lang niet een ieder heeft ook nog het geld op de bank liggen om contant een auto aan te schaffen en is het daarom een ware verlichting wanneer men merkt dat het bij een private lease vlotter verloopt. De auto blijft namelijk het eigendom van de leasemaatschappij en verlangt die alleen maar een garantie dat wel voldaan zal kunnen worden aan de betalingen. Dat is ook alles waar de leasenemer zich aan zal moeten houden en wordt de rest wel door de leasemaatschappij geregeld. Denk maar aan het onderhoud en de betaling van alle vaste verplichtingen zoals de verzekering en de wegenbelasting.

Je zit gelijk in het nieuwste model

Met een private lease zit je gelijk in de laatste uitvoering omdat de leasemaatschappijen nu eenmaal niet achter kunnen blijven. Met een private lease, ook wanneer je die voor een paar jaren gesloten hebt, rij je dus altijd met een moderne auto rond. Dat staat garant voor probleemloos rijden en bieden de meeste leasemaatschappijen altijd een vervangend vervoer wanneer de auto naar de garage moet. De voordelen zijn dus altijd kunnen beschikken over een auto en op de koop toe alle verantwoordelijkheden op het gebied van onderhoud over te laten aan de leasemaatschappij.

Wie eenmaal de mogelijkheden voor een private lease bekijkt, zal zeker moeten vragen naar de mogelijkheden van een financial lease. Hierbij beschik je zelf na het verstrijken van het leasecontract over een eigen voertuig. Voor het laagste tarief vraag je ook naar de mogelijkheid om een tweedehandse auto private te leasen.