Verschillende Slimme Energie Meters

Spread the love

Met zo veel slimme thermostaten die momenteel op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke het beste voor u is. Je wilt er een die gemakkelijk te installeren zal zijn, eenvoudig te programmeren, aangenaam om naar te kijken, en waarschijnlijk het belangrijkste, eentje die je geld zal besparen.

Ik heb een vergelijking samengesteld om drie van de populairste slimme thermostaten te evalueren: Nest Learning Thermostat, Ecobee3 en Honeywell Lyric. Vergelijk gratis want je kunt makkelijk kosten besparen tijdens het stroom vergelijken.

Slimme Thermostaat Nest

Een van de aantrekkelijkste verkoopargumenten van Google’s Nest is het vermogen om daadwerkelijk je gewoonten te leren en dienovereenkomstig aan te passen. Naast temperatuur kan het ook omgevingslicht, vochtigheid en beweging meten. Na ongeveer een week zal het een programma creëren dat specifiek is voor uw routine. En als je huis meerdere Nest-eenheden heeft, kunnen ze via wifi communiceren om schema’s voor verschillende delen van je huis te beheren. Top dat af met de mogelijkheid om het vanaf je smartphone of webbrowser te bedienen vanaf letterlijk overal met internettoegang, en je hebt een indrukwekkend apparaat.

Thermostaat Genaamd ECOBEE3

Net zoals de Nest, gebruikt de Ecobee3 bewegings- en naderingssensoren om te bepalen of u thuis of afwezig bent. Met de mogelijkheid om tot 32 afstandsbedieningssensoren te installeren die de temperatuur en bezettingsgraad van de ruimte waarin ze zich bevinden meten, hebt u volledige controle over het afstemmen van de temperatuur van uw huis. In combinatie met uw smartphone, tablet of computer kunt u de instellingen eenvoudig aanpassen en de temperatuur wijzigen.

Speciale Slimme Thermostaat LYRIC

In tegenstelling tot de vorige twee thermostaten, werd de Lyric ontworpen met een “geofencing” -algoritme om aan te voelen of u thuis of afwezig bent. Met een straal van 500 tot 7 kilometer kan de Lyric zien wanneer u het vooraf bepaalde bereik invoert en verlaat, en de temperatuur aanpassen aan uw instellingen.

In Vergelijking Met Elkaar

Zoals u ziet, lijken de verkoopprijzen van deze drie thermostaten sterk op elkaar, maar vergeet ook niet de installatiekosten mee te nemen.

Nest beweert dat drie van de vier klanten de installatie in 30 minuten of minder kunnen voltooien. Na het lezen van veel online recensies die met deze verklaring zijn overeengekomen, ga ik overwegen een Nest als een doe-het-zelf-project te installeren, vandaar het prijskaartje van 0 euro.

De installatie van de Ecobee3 en de Lyric kan variëren tussen professionele aannemers, maar ik heb ontdekt dat 150 euro het gemiddelde is voor een eenvoudige slimme thermostaatinstallatie. Als je gewoon je oude thermostaat wilt vervangen en de nieuwe wilt synchroniseren met je huis, kun je verwachten ergens rond dit bedrag te betalen. Als u verder gaat dan deze services, zoals het installeren van meer dan één thermostaat, kunt u uiteindelijk een grotere cheque schrijven.

Is Er Op Energie Bespaard Door De Meters?

Volgens NYSEG besteedde een typische inwoner van New York in 2013 jaarlijks gemiddeld 1,032 euro aan aardgas. Aangezien de meeste inwoners aardgas verbruiken om hun huizen te verwarmen en koelen, zal ik dit bedrag als een basisnummer gebruiken.

De onderstaande grafiek geeft de gemiddelde jaarlijkse besparing die elke thermostaat waarschijnlijk bespaart, zoals vermeld op de websites van de fabrikant.

De Ecobee3 is de duidelijke winnaar in deze categorie en bespaart u gemiddeld 23% op uw jaarlijkse rekening voor verwarming en koeling. De Nest staat op een goede tweede plaats met een gemiddelde jaarlijkse besparing van 20%. In dit geval bespaart het Lyric 170 euro per jaar, wat minder dan 17% is.

Conclusie Van De Test

Hoewel de Nest na aanschaf de beste initiële kosten heeft, claimt de Ecobee3 de grootste energiebesparing te hebben. Maar aangezien de twee in de laatste categorie erg dichtbij zijn, zou de Ecobee3 na 10 jaar een extra besparing van iets meer dan 300 euro opleveren, wat geen enorm bedrag is.

Over het algemeen ligt je beste gok bij de Ecobee3 of de Nest. Hoewel de Lyric ingewikkeld is, levert deze geen vergelijkbare besparingen op. In deze strijd kan de Lyric niet eens concurreren.

Houd er rekening mee dat deze berekeningen een ruwe schatting zijn en variëren afhankelijk van uw locatie en specifieke behoeften. Ze omvatten geen potentiële kortingen die mogelijk via uw lokale hulpprogramma worden aangeboden.

Dus welke slimme thermostaat lijkt jou leuk? Ben je van plan om op de bandwagon van Nest te springen, of gebruik te maken van de energiebesparing op lange termijn van de Ecobee? Of misschien neemt u zelfs een kans op de Lyric. Laat het ons weten in de comments hieronder!